ВУКОВ ПРОЗОР У СВЕТ

ВУКОВ ПРОЗОР У СВЕТ

ida

05.02.2016.

Ида Гарфилд

Дописница из Вашингтона, САД

HOMECOMING – МАТУРА

Здраво, људи! У Америци ми имамо једну главну матуру за децу у 11. и 12. разреду. Девојке у 12. разреду (или 4. средње код вас) носе дугачке хаљине, а девојке у 3. разреду (11. код нас) носе кратке. Немамо ту „малу матуру” после 8. разреда, али имамо „Homecoming” и то се дешава сваке године у средњој школи и сви разреди могу да дођу. Сваке године је нека нова тема. Ове године је била „Super Heroes” и сваки разред је имао свог  „Super Hero”. Мој 9. разред (први средње код вас) је био Супермен. Декоришу школу и имају DJ-a. Пре „Homecoming” журке, групе друштва иду на вечеру. На сликама ме можете видети са другарицама пре „Homecoming”-a.

Дечаци морају да позову девојке на креативан начин.  На пример, мој друг Треј (Trey)  је питао моју другарицу Ђину (Gene) са лоптом за одбојку. Зато што она тренира одбојку. На лопти је написао: „Homecoming?” јер тако се тај велики school party зове. Исто их можете видети на сликама.

И то је то. А! Добро сам се сетила – пратите ме на Инстаграму @idarose.g. Можда се код вас више користи Фејсбук, али ја га мрзим и више га користим за школу.