ГОСПОЂА ОЛГА

Милутин Бојић

ГОСПОЂА ОЛГА

Гостовање Народног позоришта Сомбор

Режија, сценографија и избор музике: Горчин Стојановић
Костимографија: Лана Цвијановић

Играју:
Саша Торлаковић
Татјана Шанта
Бранислав Јерковић
Ивана В. Јовановић
Милица Трифуновић
Милијана Макевић

Премијера: 23.11.2013.

О ПРЕДСТАВИ

Драмом Госпођа Олга Милутин Бојић кроз причу о једној београдској грађанској породици приказује непостојање грађанског морала и критикује лицемерје које је затровало љубавне, породичне односе. Иако је писана 1914. године ова драма због начина на који третира питање власти, новца, љубави и страсти јесте веома актуелна и заправо је слика данашњице. Госпођа Олга је ванвременска прича о новцу – без ког се не може и ради ког се пристаје на све. Породица Новаковић – адвокат, његова образована супруга, син и ћерка који студирају у иностранству – сви они живе, већ двадесет година, од новца очеве љубавнице, госпође Олге. Гидра, млади син адвоката Новаковића и госпође Новаковићке, не жели да заврши  факултет већ пристаје, да би на лак начин решио своју егзистенцију, на предлог госпође Олге да ожени добру прилику – њену ћерку. Тада се постави питање да ли је тај брак неприличан јер је могуће да је инцестуозан. Згрожен предлогом госпође Олге, адвокат одбије такав предлог. То разбесни госпођу Олгу која га тад уцени новцем и објасни: „Сви смо наши“, па ће, иако сви све знају, ћутати.

Представа ће бити премијерно изведена 23. новембра у Сомбору, на светски Дан позоришта, уједно обележавајући 131 годину постојања Народног позоришта Сомбор.

Београдска премијера ће се одржати 7. децембра на сцени Александар Поповић УК „Вук Стефановић Караџић“  са почетком у 20ч.

gospodja_olga_plakat