ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ

ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ

На Тргу испред установе културе “Вук Стефновић Караџић” током Дана европске баштине у Србији, септембра 2016. године, многобројни програми намењени деци, младима, особама са инвалидитетом и свим заинтересованим грађанима омогућиће упознавање и промоцију драгоценог наслеђа, указивању на његов значај и потребу очувања кроз дружење и едукативне садржаје, представљање старих српских заната и рукотворина.Пружићемо могућност нашим суграђанима да на најлепши начин упознају и уживају у нашој традиционалној култури и промоцији националних производа. Београд је град изворне креативности, културе, отворености, традиције и саврмености, које инспиришу. Кроз ово својеврсно путовање у прошлост, упознаћемо се са Београдом какав је некада био – животом у њему, причама и музиком, али ћемо представити и приближити свима трагове сачуване баштине и наслеђа у данашњици.

Програми ће се одржати на платоу испред УК Вук Стефановић Караџић

22.09. ЧЕТВРТАК
17h – радионице старих заната (опанчарски и воскарски занат)
Учесници програма: Национална асоцијација за старе и уметничке занате и домаћу радиност „НАШЕ РУКЕ”

25.09. НЕДЕЉА
17hUTLOSS– превођење песама на знаковни језик
Учесници програма: Удружење тумача за лица оштећеног слуха Србије

26.09. ПОНЕДЕЉАК
17h– алпинисти (спуштање ужетом са крова УК Вук)
17:30h МУЗИЧКЕ РАДИОНИЦЕ – Шта се свирало и певало у стaром Београду? Музика која нас враћа у заборављену прошлост, а у којој и данас уживамо. Музичко истраживању старог Београда, слушање и учење старих београдских песама и шлагера.
Извођачи програма: Музички педагог и певач: Александар Стефан Радишевић

27.09. УТОРАК
18hИГРАЧКЕ РАДИОНИЦЕ – „ЉУБАВ И МОДА” – Како су изгледале игранке у Београду 50-тих и 60-их година, музика и плес (учимо кораке танга, валцера, фокстрота, твист…). На подијуму за евоцирање успомена, оживећемо време из сетних прича наших родитеља или бака и дека.
Извођачи програма: Плесни педагози и кореографи: Небојша Громилић и Елена Громилић.
Играчи“Булевар 77“ школе мјузикла ук „Вук“.

dani-kulturne-bastine1