Кабаре „Девојка која звижди‟ – затварање Београдског ирског фестивала 19. марта

Кабаре „Девојка која звижди‟ – затварање Београдског ирског фестивала 19. марта

Познати ирски џез дуо – певачица и глумица Хонор Хефернан и композитор/пијаниста Тревор Најт са поносом представљају своју нову кабаре/Speakeasy представу „Девојка која звижди‟, истичући музичку поставу поезије велике америчке списатељице и активисткиње за људска права – Дороти Паркер.

Њихов наступ биће одржан 19. марта у 20 часова на сцени Култ, као перформанс затварања 4. Београдског ирског фестивала.

Припремите се за вече мрачне и саркастичне позоришне атмосфере у којој се опоро шаљиви, а понекад и срцепарајући стихови Паркерове транспонују у 21. век кроз soundtrack “прљавог” кабареа, електронски водвиљ, рок и џез као канал кроз који Хонор Хеферман оживљава дух Паркерове из њених њујоршких дана.

Наратив представе у многоме се ослања на Доротин рад на пољу људских права, као и на подршци коју је пружала Мартину Лутеру Кингу, заједно са својим списима о искуству у Шпанији за време грађанског рата.

О перформансу су рекли:
“Паркеров мизантропски стих је формулисан у раскошно киселим условима и у разоружаном музичком окружењу…” “Лако је замислити госпођу Паркер са једном подигнутом обрвом и киселим осмехом док гледа представу.”  Irish Times
“…паметно… маштовито… иновативно … одјеци Бертолда Брехта и Кута Вејла, фанфаре Дорса, додир Крафтверка овде и Леонарда Коена онде” Џеки Хајден, Hot Press

Улазнице за овај јединствени перформанс можете набавити на билетарници УК Вук, првих 50 улазница ће бити по промо цени од 500 дин, редовна цена је 700 дин, а на сам дан извођења цена је 1000 дин. 

the_whistling_girl_2