НАТАШИН САН

Јарослава Пулинович

НАТАШИН САН

Редитељ: Ованес Торосјан

Играју:
Милена Ерменкова
Софија Рухова
Асја Димитрова
Александар Томов

BFSRD_1

О ПРЕДСТАВИ

„Наташин сан“ прича историју три Наташе, а млади глумци Милена Ерменкова, Софија Рухова, Асја Димитрова и Александар Томов су искрено и уверљиво поставили ликове и изнели причу, тако да ниједан гледалац у сали не може остати равнодушан према њиховим судбинама и сновима.

Редитељ Ованес Торосјан о представи: „Дисперзија звезда, бескрајност саздева огњену пропаст. Тугује Бог, ликује Вечност, смењују се дани на календару.”

Ованес: „желим да покажем да је позориште, чак и у ова сурова времена, способно да ствара добро, да преиспитује смисао и подстиче на размишљање о смислу нашег постојања.”

ТЕАТАР РЕПЛИКА

Театар РЕПЛИКА са: Милко Јовчев, Борјана Пенева, Благоје Бојчев, Ирина Андрејева, Ивајло Драгијев, Милена Ерменкова и Ованес Торосјан.

Ово је социјално позориште. Бави се темама које се тичу свих нас. Дира право у најболнија места, у ране које често називамо „грешкама друштва“. Ово је позориште чији је основни задатак документарна прича. У личној историји појединца налази материјал за постављање суштинских питања о људском смислу. Ово је позориште које не осуђује, не дели оцене, већ проживљава и саосећа. Проживљавајући бол и судбине ликова, гледаоци сами долазе до спознаје. И још – ово је позориште које проверава докле је стигла осећајност, умемо ли да дефинишемо личне и опште проблеме, знамо ли како да их пребродимо, налазимо ли начин да се спасимо од усамљености и безнађа, осећаја који нас често обузимају и имамо ли храбрости за такав подухват. Театар РЕПЛИКА има мисију да уметност узнесе изнад система. Циљ је да се публици предочи истинитост. Саткан од младих глумаца, позориште трага за слободном публиком – без обзира на узраст, социјални статус и друге спољашње карактеристике. Тражи публику са којом може да комуницира. Позоришта РЕПЛИКА може да постоји тада и само тада када имаш нешто важно да кажеш.

Ко сарађује са нама?

Театар РЕПЛИКА ради са најразличитијим видовима експерименталног театра, иако тежиште ставља на документарне представе, интерпретације савремених  бугарских и иностраних драма водећих светских драматурга, као што су Јарослава Пулинович, Едвард Олби, Дорота Масловска, Јуриј Клавдијев, Биљана Србљановић Лукас Берфус, Павел Прјажко и други.

„Реплика“ је један од организатора међународног позоришног фестивала-лабораторије „NEDRAma“, који представља погодно поље за позоришне експерименте.

Позориште сарађује са младим бугарским и иностраним редитељима, као што су Георг Жено (Немачка), Алексеј Ершов (Русија), Жозефин де Век (Швајцарска), Георги Георгиев (Македонија), Мартин Киселов, Неда Соколовска, Крис Шарков. Позориште сарађује са светски познатим позоришним критичарима, као што су Роман Павловски (Пољска), Павел Руднев (Русија), Георг Жено (Немачка), Василка Бумбарова (Бугарска).