ОСЕЋАЈ БРАДЕ

Ксенија Драгунска

ОСЕЋАЈ БРАДЕ

Режија: Давид Алић

Играју:
Димитрије Аранђеловић, Јована Беловић, Стефан Исаковић, Милан Колак, Алиса Лацко, Милош Лазић, Иван Нинчић, Сунчица Милановић, Никола Живановић, Федор Ђоровић, Душан Вукашиновић, Миа Симоновић

osecaj_brade

О ПРЕДСТАВИ

Самостални пројекат студента глуме мастер студија Академије Уметности у Новом Саду, Димитрија Аранђеловића.
Савремени текст руске списатељице Ксеније Драгунске први пут изведен у Србији, окупио је студенте глуме, режије и драматургије АУ Нови Сад и своју премијеру имао 25.12.2015. године.
У тој поставци ствари трудили смо се да се дотакнемо оног најљудскијег у нама-есенције добра и зла, животињског и духовног, порочног и моралног. Поред незаобилазног истраживања разлика између села и града које Ксенија задаје, она пре свега тера читаоца и глумца да увиђају разлику између сваког бића на овој планети која по својој природи може бити колико комична толико и трагична.
Радећи ову представу којом смо  преиспитивали систем времена, власти и вере која нас (не)окружује трудили смо се да управо и досегнемо ту траги-комедију и фантазмагорију којој она припада.
Постављајући публици питање да ли је револуција једино решење или она доиста једе своју децу, екипа представе не даје ни један други одговор но : “Не треба се плашити својих чудовишта, треба их штитити и чувати”
Представа о Животу и Људима (као један својеврсни миx Шекспировог и Чеховљевог поља писања) ако ништа друго, даје осећај слободе како онима који је играју, тако и публици која је гледа, а ми на то додајемо-да је управо та слобода нешто најбоље и најопасније по све нас.