10. Мини јубиларно извођење представе ,,Одлазни терминал“ у УК ВУК

10. Мини јубиларно извођење представе ,,Одлазни терминал“ у УК ВУК

Представа ,,Одлазни терминал“, која игра на редовном репертоару УК Вук Стефановић Караџић, а која је настала у продукцији ове београдске куће и ИСПАД-а Центра за интерактивну уметност, имала је своју премијеру 28. Новембра 2015. Од тада, сваког месеца овај комад пуни позоришну салу Култ и дочекује нове путнике на свом путовању.

У суботу, 21. Маја 2016. од 20:30х на сцени Култ, ансамбл Одлазног терминала ће са публиком обележити и мини јубилеј, десето извођење представе. Спојите позориште и ноћ музеја- гледајте отворених очију, идите у позориште, славимо и спајајмо уметности!

Поред редовних извођења у Београду, комад је досад са великим успехом и уз овације гостовао у Дому Културе Студентски град, у Културном центру у Лазаревцу и на Данима културе у Крагујевцу, у организацији студената Филолошко-уметничког факултета. Представу је досад погледало више од 1500 људи.

Комад је написала Јелена Палигорић, а режирала Теа Пухарић, која је недавно режирала и у Народном позоришту у Београду.

Након јавне аудиције, одабрани су млади глумци и поверене су им улоге у овом комаду. Улоге тумаче Богдан Богдановић, Стефан Урош Тешић, Јелена Пузић, Александар Меда Јовановић, Предраг Котур, Горица Регодић, Стефан Ковачевић.

Поред глумачког ансамбла, на сцени су и дипломирани музичари, који изводе компоноване сонгове уживо и пружају подршку глумцима: Лука Лопичић, Матија Анђелковић, Марија Лукић и Михаило Живојиновић.

Тема комада је увек актуелна дилема- остати и борити се за ову земљу, или спаковати кофере и отићи што даље, чак до земаља петог света. Млади уметници енергично, са пуно ентузијазма проговарају о овој теми, праћени сјајном музиком, и комиком која је ту да допринесе потпуном утиску. Комад неће дилеме решити, али ће нас подсетити да заправо не желимо да одемо, али желимо да живимо достојанствено. Сви смо некад макар помислили да одемо, или имамо неког ко је отишао. Из школе, улице, из канцеларије, града, државе, са овог света…

И како каже један од сонгова у комаду:

,,Нама је само остала торба, пасош и дух,

Нама је остало срце, пут и љубав,

Нама је остала нада, бол и љубав,

А можда и само љубав“.

odlazni_terminal_plakat