АЈНШТАЈНОВА ИЗДАЈА 2. ЈУЛА НА ТАШУ!

АЈНШТАЈНОВА ИЗДАЈА 2. ЈУЛА НА ТАШУ!

После више од два месеца, поново ћемо бити заједно са нашом публиком на Београдској летњој сцени на Ташмајдану!

Театар ВУК ће у Позоришту на Ташмајдану извести своју најновију представу АЈНШТАЈНОВА ИЗДАЈА, Ерика Емануела Шмита у режији Андрее Аде Лазић, 2. јула у 21 час.

Карте за представу можете купити на билетарници Театра ВУКа, која ће од понедељка, 1. јуна радити у редовном термину: радним данима и суботом, од 10 – 14 часова / 15:30 – 20 часова. Телефон билетарнице: 060 24 24 860, e-mail: biletarnica@teatarvuk.rs

Два сата пре извођења представе, 2. јула, карте можете купити и на стадиону Ташмајдан.

АЈНШТАЈНОВА ИЗДАЈА је озбиљна комедија о два необична човека, који се срећу четрдесетих година двадесетог века, покушавајући да нађу заједничку тачку опроштаја, себи и свету, који је увек на ивици уништења. У средишту приче је случајни сусрет славног научникаАлберта Ајнштајна с америчким скитницом, на обали језера у Њу Џерзију. Ајнштајн, немачки Јеврејин и убеђени пацифиста, “укршта” ставове с човеком који је изгубио сина у рату и брани смисао његовог постојања. Филозофска, а крајње разумљива драма Ерика Емануеле Шмита, најизвођенијег драматичара нашег доба, води нас ка Истини и Правди, које су последња одбрана генија, у свакој области науке. И живота.

У представи играју НЕБОЈША ДУГАЛИЋ, БРАНИСЛАВ ЗЕРЕМСKИ и ЈОВАН ЈЕЛИСАВЧИЋ.

Аутор сценографије је Милан Миладиновић, костимографкиња је Мина Миладиновић, а избор музике: Андреа Ада Лазић.

На инцијативу београдских позоришта и Секретаријата за културу, сва београдска позоришта ће од 25. јуна до 20. јула своје представе изводити на стадиону Ташмајдан у оквиру БЕОГРАДСКЕ ЛЕТЊЕ СЦЕНЕ!

Радујемо се поновном сусрету са Вама!