Аудиција за корео-драму „Бановић Страхниња”

Аудиција за корео-драму „Бановић Страхниња”

Драги играчи и плесачи, позивамо вас на аудицију за корео-драму БАНОВИЋ СТРАХИЊА.

Музичко-сценско дело, инспирисано једном од најлепших епских народних песама, о човековој слободи и достојанству, љубави, праштању и великом јунаштву, по оригиналној музици Ивана Илића, у кореографији Светозара Крстића, Небојше Громилића, Ане Крстић и Елене Громилић.

Потребни су нам талентовани играчи и плесачи (балет, плес, фолклор), до 26 година.

Аудиција ће се одржати 29. септембра 2015. године, у 14ч, у Установи културе “Вук Стефановић Караџић”.

Премијера представе заказана је за почетак децембра, на великој сцени “Александар Поповић” у УК Вук. Представа „Бановић Страхиња“ не црпи грађу из историје него из народне песме, тражећи у њој савремени смисао и значај. Ова драмска прича о нетипичном српском хероју Бановић Страхињи, који је не само велики борац и велики јунак,  он је јунак изван времена. Он је човек спреман да разуме, али и да – што је у овим просторима вазда била реткост – прашта. А праштање захтева много више човечности и снаге него освета.

Представа жели да поново вреднује појмове добра и зла и полемише са моралним смислом традиције. Народни певач на питање да ли човек може у свету у коме живи да остане неангажован одговара одречно, али сматра да то учествовање јунака не ослобађа обавезе да поступа у складу са моралним начелима.

СЛАБИ НЕ МОГУ ОПРОСТИТИ. ПРАШТАЊЕ ЈЕ ВРЛИНА ЈАКИХ.

За аудицију је  потребно да изведете кореографију, у трајању од 1 до 2минута, уз музику коју треба понети са собом (мп3). Да бисте  се пријавили за аудицију потребно је да нам пошаљете ваше биографије на маил: vukultura@gmail.com до 25. септембра 2015. године.