Аудиција за представу „Одлазни терминал”

Аудиција за представу „Одлазни терминал”

У Установи културе “Вук Стефановић Караџић” 12. и 13. септембра 2015. године одржана је аудиција, за мушку и женску улогу, за представу “Одлазни терминал” по тексту Јелене Палигорић, у режији Тее Пухарић.

Ова представа говори о проблему: мртва младост.

Како је друштво у Србији у вечитој транзицији, тако су и читаве генерације младих, радно способних и школованих људи у вечитом трансферу ка бољем животу. Генерације рођене крајем осамдесетих и почетком деведесетих, ми, који смо одрасли у време џунгле на асфалту, научени да трчимо брзо да би нам остале патике на ногама, да се зуби никад не показују осмеха, већ уједа ради, ми, којима је мерна јединица свакодневнице промена курса актуелне валуте, који смо одрасли на домаћој Нутели због санкција, радовали се продуженом распусту под бомбама, ми смо стасали да заузмемо своје место у овом друштву.  Али места нема. Године потребне за пензију се само повећавају, а радних места за младе нема. Зграде ничу преко ноћи, али нема младих породица да купују те станове. Иако смо каљени и челичени током одрастања, највећи шамар који нам српска реалност сервира је да и, после свега тога, нисмо потребни овој земљи. Немамо право на шансу, а ако случајно и добијемо шансу, немамо право на грешку јер је превише оних који желе шансу,…

Велико број младих професионалних глумаца пријавио се на аудицију. Резултате аудиције са именима одабраних глумаца обајвићемо ускоро.