АЛТА Банка представља манифестацију за децу „Игранка код ВУКА“ у организацији Театра ВУК

АЛТА Банка представља манифестацију за децу „Игранка код ВУКА“ у организацији Театра ВУК

АЛТА Банка је на обострано задовољство успоставила успешну сарадњу са Театром ВУК, са циљем да подстакне и помогне у продукцији и стваралаштву културних дешавања у нашој престоници, у периоду који је пред нама, а након догађаја који су посету установама културе ставили у други план.

Стога смо се ми у АЛТА Банци одазвали на позив Театра ВУК и радо одлучили да учествујемо у традиционалној летњој културној манифестацији у оквиру које ће бити организован разноврстан музички, позоришни, забавни и едукативни програм. На Тргу испред ВУКА, сваког петка, суботе и недеље, од 4. септембра до 2. октобра деца ће моћи да уче различите плесне кораке и кореографије са студентима Института за игру, певају са Александром Стефаном Радишевићем, цртају и учествују у уметничким и едукативним радоницама, гледају представе за децу, забављају се са кловновима, аниматорима и мађионичарима и тако испуне крај лета и почетак нове школске године позоришном игром, забавом, разонодом и незаборавним тренуцима.

Као финансијска институција од поверења у пословању се фокусирамо на питања финансијске стабилности и сматрамо да нас посвећеност развоју друштва подстиче да се неизоставно бавимо и сферама човековог креативног и уметничког постојанја. Уверени смо да ћемо подршком манифестацији допринети већој популаризацији и учвршћивању веза између Театра ВУК и публике, односно целокупне заједнице.

“Активно учешће у манифестацији „Игранка код Вука“ је део наше стратегије да отворено комуницирамо са друштвом и подстакнемо и друге корпорације да следе наш пример својим ангажовањем и подрже установе културе. Сматрамо да је улога приватног сектора у подршци будућег развоја друштва изузетно важна“, изјавио је председник Извршног одбора АЛТА Банке, Владимир Чупић. „Манифестација која се одржава традиционално на Тргу код Вука, представља снажан допринос афирмацији позоришне сцене и укључивању младих и најмлађих у уметничку сцену кроз едукативне радионице и креативни културно-уметнички програм. Њена важност је и та што на друштвено одговоран начин повезује привредне чиниоце као што је АЛТА Банка са најпрефињенијим аспектима културне продукције“, каже Владимир Чупић.

„Ниједан човек није острво“. Данас овај цитат Џона Дона значи много више него икад, јер у време кад се вести шире твитером и пријателљи проналазе једни друге широм света преко интернета и друштвених мрежа, нико више не може да живи изоловано. Ниједан човек, ниједна људска делатност више не може да опстане сама за себе. Ово је доба повезивања, доба комуникације и доба грађења односа. Бизнис се увек, по својој природи опирао границама и први који је проналазио путеве повезивња. Економији је потребно пространство да би се развијала. Култура и уметност одавно не познају границе. Култура и уметност су некад најјачи и највидљивији мост повезивања. Али, култура не може да опстане без повезивања, не само са другим уметностима, већ и са представницима бизниса. АЛТА Банка, као један од лидера у свом бизнису то најбоље препознаје. Зато је Театру ВУК веома важна ова подршка, поготово подршка пројектима који су намењени најмлађој публици, као што је манифестација „Игранка код Вука“, изјавио је директор Театра ВУК, Светислав Гонцић.

Манифестација се одржава једном годишње, и током пет викенда, у септембру, најмлађи  посетиоци ће имати могућност да учествују у креативном ликовном конкурсу. Циљ изложбе учесника конкурса је да се подигне свест о значају ликовне културе, а посебна пажња је усмерена на едукацију деце и младих људи и подстицању креативности у ликовном стваралаштву. Тим поводом, препознајући потенцијал који деца имају, под покровитељством АЛТА Банке, биће додељена и награда за најбољи цртеж.

Сви програми су бесплатни.