Изложба слика Наташe Јанковић „Тренутак”

Изложба слика Наташe Јанковић

Изложба слика Наташe Јанковић „Тренутак”

Отварање изложбе 21.09. у 19ч – Мултимедијална сала

Наташа Јанковић рођена је у Београду 4.1.1992. Завршила је основне и мастер студије сликарства у Београду на Факултету. Ликовних Уметности , у класи код Радомира Кнежевића. Тренутно запослена у 6. београдској гимназији као професорка ликовне културе.

Излагала:  

-Самостална изложба у модерној галерији културног центра Лазаревца *Александар Павлић И Наташа Јанковић-радови*-2018.
-Колективна изложба „КАМЕН У АРХИТЕКТУРИ И УМЕТНОСТИ“ у Уметничком центру Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду-2018.
-Колективна изложба *ПОГЛЕДИ*-2018 у Галерији 73.
-Колективна изложба *ХАРУДОРИ* у Универзитетској библиотеци Светозар Марковић, 2018.
-Колективна изложба под називом: “ЈА ГРАФИЧАР” у Арт галерији Бети Форд, 2018.
-Колективна изложба *БЕСКРАЈНОСТ* у  Ноћној галерији Петак, 2018.
-Колективна изложба под називом: “КОНТАКТ” у Ноћној галерији Петак, 2017.
-Колективна изложба под називом: Nulla dies sine linea – Ни један дан без потеза четком, у Арт галерији гастро бара “20/44”  2017.
-Самостална изложба у Универзитетској библиотеци Светозар Марковић *Колористички пејзажи 2016*
-На седмом ФЕСТУМу у СКЦу 2016. у Београду.
-На групној изложби *Новине од Новина*, сећање на Стеву Кнежевића, у галерији ФЛУ 2016.
-На групној изложби Индетитет, у галерији ФЛУ у Београду, 2016.
-На групној изложби Настајање и нестајање града у галерији ФЛУ у Београду 2015.
-На 45,44,43,42, изложби цртежа и скулптура малог формата студената ФЛУ у Београду 2016, 2015,2014,2013 у Дому омладине.
-на групној изложби Мини еxпо у Делта Сити 2013.

ТРЕНУТАК

Колико се прелива нијанси може замислити, толико се расположења у човеку може променити, током дана, или чак понекад у једном сату. Различите боје, различити облици а тематика је иста. Увек добро сакривени иза цвећа, лишћа и дрвећа посматрамо нове путеве који воде различитим дестинацијама. Неки су земљани, неки су водени, једни су јасно утабани, док су други потпуно видљиви тек након неког времена, а рокови су субјективни. Од сете, носталгије, страха до унутрашњег мира, осећаја топлине, ведрине и еуфоричног чекања. Израз лица кроз све фазе може остати исти, а читав круг свежине и новог се ротира различитим брзинама у нама. Облици могу бити константни, свакако се под другачијим небом и под другачијом осветљеношћу различито посматрају. Наш поглед на свет се мења, уз дигресије и поуке у односу на некадасње мисли и осећања. Визије прате једна другу, надовезују се и сведоче о месецима, данима, минутима. Понекад је један тренутак јасно приказан у виду пута за који се импулсивно одлучујемо. Боје ових унутрашњих путовања су интензивне како би се посматрацу измамила лична реакција или сећање које би се могло приписати колективној свести.

Слике предела су рађене техником уље на платну, формата 80×100цм, 2017. и 2018. године.

ВЕСТИ