ЈАПАЛКАН (Јапан + Балкан)

концерт

ЈАПАЛКАН (Јапан + Балкан)

ЈапаЛкан (Јапан + Балкан) је јапански бенд који је у протекле две године популаризовао балканску музику у Токију. На позив Емира Кустурице долазе да отворе Кустендорф 2018, а након тога наступају у Београду. Ово је њихов први концерт у Србији!

Бенд је 2014. године основао професионални музичар Наоки Хишинума, главни вокал групе који иначе свира трубу, тубу и флугелхорн, заједно са професионалним музичарима који активно наступају на токијској музичкој сцени, као и широм Јапана.

Лидер Хишинума често наступа заједно са светски познатим оркестром Схибуса схиразу са којима је путовао по Европи, укључујући Словенију, али ће му путовање у Србију бити прво.

Чланови бенда су и две девојке Моришима Реи (виолина, пратећи вокали) и Марико Кобајаши (бас гитара, пратећи вокали), а поред њих су ту и Зууки Ицхиока (тенор саксофон, пратећи вокал), Јокота Кијохиро (гитара, пратећи вокали) и Рјо Танака (бубњеви, пратећи вокали).

О ЈапаЛкану су извештавали и медији у Србији у августу ове године и то је било толико добро пропраћено да им је једна породица из Србије послала шумадијске ношње шивене по мери заједно са опанцима.

Први албум “Ајде!Ајде!Ајде!” издали су 2015. године, а 2017. године издали су мини албум “Месечина”.

КОНЦЕРТ ГРУПЕ „ЈАПАЛКАН“ ОДРЖАЋЕ СЕ У ПЕТАК, 19. ЈАНУАРА 2018. ГОДИНЕ У 19:00 У УК ВУК КАРАЏИЋ (БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 77А, БЕОГРАД).
УЛАЗНИЦЕ СЕ ПРЕУЗИМАЈУ НА БЛАГАЈНИ ОД 18:30 ДО ПОЧЕТКА КОНЦЕРТА.

ПРЕДСТАВЕ