СУБОТОМ У ВУКУ

СУБОТОМ У ВУКУ

Драга наша публико,
Театар Вук ће бити са вама и током ванредне ситуације.
СВАКЕ СУБОТЕ У 12 ЧАСОВА на нашем YouTube каналу емитоваћемо представе са нашег репертоара које ће бити доступне 24 часа од тренутка постављања.
Сваке недеље ћемо на друштвеним мрежама објављивати која вас представа очекује те суботе.

Субота, 23.05. у 12ч

ШТУЦАЊЕ

Текст: Владимир Зујев

Превод с руског Наташа Радуловић

Режија: ИСИДОРА ГОНЦИЋ
Асистент режије: Лука Јованов

Аутор музике и извођење на хармоници: Лука Лопичић
Организација: Марија Милосављевић
Сценски покрет: Небојша Громилић

ЛИЦА
Сергеј: ЖЕЉКО МАКСИМОВИЋ
Федор: АЛЕКСАНДАР МЕДА ЈОВАНОВИЋ
Човек који зна: ЛУКА ЛОПИЧИЋ

ВЛАДИМИР ЗУЈЕВ

Драмски писац и песник. Рођен 1976. године у Кушви, у Свердловској области на Уралу у Русији. Дипломирао је драматургију на државном позоришном институту у Екатеринбургу у класи Николаја Кољаде, 2008. године. Његови комади су постављени и објављени у Русији и иностранству. Објављује драме и песме у часописима и збиркама поезије.  Аутор 25 драма, међу којима су најпознатије: Кругови одбране/ Све ће бити добро (Круговая оборона/ Все будет хорошо) која је објављена у пољском часопису Дијалог (Польша) 2004. године, Мамица (Мамочки, 2006), Партија (Партия), Мир у свету (Миру мир) и Штуцање (Икота, 2011).

Добитник је прве награде на Међународном такмичењу модерне драме „Евразия-2006“ (Екатеринбург) у номинацији „Представа о било којој теми“, добитник је друге награде на Међународном фестивалу модерне драме „Слободна позоришта“ (Белорусија) у категорији „експериментални игре“, као и Награде „Дужност. Част. Врлина“ коју додељује часопис „Савремена драматургија“ (Современная драматургия). Финалиста независне књижевне награде „Деби“ (Дебют, 2011).

РЕЧ РЕДИТЕЉА

Штуцање настаје услед надражаја живаца или можданих центара који контролишу дисајне путеве, нарочито дијафрагму и почиње углавном кад једемо и пијемо алкохолна или газирана пића. Штуцање није вољан чин и обухвата посебан рефлексни лук. Напади штуцања обично престају сами без интервенција. У народу се верује да штуцање настаје онда кад нас неко спомиње!

Али, шта је у ствари штуцање?

Да ли је то начин да се ресетујемо и пробудимо своју успавану или изгубљену душу? Своје право ЈА? Каквим гласом ће проговорити наше унутрашње ЈА и шта је то што остаје иза немогуће љубави?

Покушавајући да одговори на ова питања, Владимир Зујев спаја два наизглед потпуно различита човека –  једног научника, историчара, стручњака за етнографију и народне обичаје са потпуковником, патриотом и елегантним боксером.

Ове потпуно различите мушкарце повезује један необичан феномен: у њиховим телима почињу да се буде и сазревају душе које се укрштају и заљубљују, па тако ови људи који у нормални околностима не би проговорили ни реч, осећају потребу да комуницирају и да се макар привремено ослободе усамљености.

Јер, иако је сваки живот другачији, наша усамљеност је потпуно иста.

Премијера: 10. април 2016.
Сцена „КУЛТ”, Сезона 2015/16.