ТРГ БАЈКИ

ТРГ БАЈКИ

Будите део магије Београдске зиме

Проведите своје зимске вечери магично. Први пут ове године организоваће се Трг бајки, као једна од пет кључних тачака у оквиру манифестације Београдска зима. На Тргу испред Установе културе „Вук Стефановић Караџић“ и општине Звездара, од 15. децембра 2015. до 15. јануара 2016. године, свакодневно ће се играти српске народне бајке намењене како деци, тако и онима који се осећају као деца, као својеврсни повратак у свет маште и детињства. Наши суграђани имаће прилику да се на најлепши начин упознају и уживају у нашој традиционалној култури и промоцији националних производа.

У празничној атмосфери и декорацији најмлађи ће имати прилику да уживају у представама неких од најпознатијих бајки, а они мало старији да их се присете. Бајке које ће се изводити у Кући бајки су:

  • Девојка бржа од коња
  • Немушти језик
  • Чардак ни на небу ни на земљи
  • Златна јабука и девет пауница
  • Аждаја и царев син

 

Поред бајки, сваког дана биће организован разноврстан едукативни програм у сарадњи са Србијашумама и Природњачким центром из Свилајнца и  креативне Роса/ Бући, бући радионице . Прилику да своје пригодне наступе прикажу посетиоцима Трга бајки имаће школе и удружења са подручја општине Звездара.

Централни простор игре је дрвена колиба, Кућа бајки, око које ће бити постављене дрвене кућице, клупе, вењак и остали декоративни елементи од дрвета, у којима ће се представљати стари српски занати и рукотворине. Овакав амбијент дочараће на најбољи начин бајковито време традиционалног, српског окупљања и приповедања у зимским ноћима поред ватре.

Уз бајковите, на Тргу бајки ће бити и пратећих новогодишњих садржаја попут представљања традиционалних заната, градских бомбонџија, празничних сувенира. Током трајања читаве манифестације, биће ангажовани бројни аниматори, жонглери, улични свирачи.

Свечано отварање Трга бајки заказано је за 15. децембар, а сви садржаји су бесплатни.

ОЖИВИМО МАГИЈУ НА ТРГУ БАЈКИ ЗАЈЕДНО!

trg_bajki_logo_svih
trg_bajki_plakat