АЛИЗА

Плесни пројекат Идо Гидрона

АЛИЗА

Премијера Плесног пројекта : 24. јун 2018.
Сцена „Александар Поповић”, Сезона 2017/18.

Премијера плесне представе АЛИЗА израелског кореографа Идо Гидрона у копродукцији УК Вук и Института за уметничку игру, биће изведена 24. јуна ове године на сцени Александар Поповић Установе културе Вук у Београду.

АЛИЗА је настала од арапске речи ализарин, хемијски црвена боја која је постал симбол супстанце најважније за ткиво живог света – крви.

Она иста тако означава страст, слободу, снагу, љубав и сам живот насупрот црној која је симбол смрти, с којом је често здружена у заставама неких земаља.

Осим тога АЛИЗА нас подсећа на заборављене срећне тренутке; суочава нас са сопственим дилемама и круцијалним питањем зашто смо и да ли смо срећни.

Упућује да тражимо сопствену иницијативу и помаће да се преброде сумње.

Током експеримента којим се ствара АЛИЗА играчи и њихов кореограф физички истражују метафорично питање о Срећи и дихотомији осећања: да ли је неопходно бити тужан да би се схватила срећа? Да ли морамо да падамо да би се уздигли? Смемо лид а мењамо законска правила да би ишли ка циљу?

АЛИЗА је равнотежа између туге и среће… она је талисман који се чува у свести да храбри кад је дан тежак.

Аутори и играчи поручују, добро дошли у водић за срећу!

Идо Гидрон је рођен 1995. у Шорешу, Израел и завршио је Академију за музику и плес у Јерусалиму. Ради као редновни учитељ Гага покрета Охада Нахарина у Сузан Делал центру у Тел Авиву, студију Наим и Берлину. Од 2014. до 2017. године играо је у ансамблу Батшева.

Асистент кореографа је Инбар Танзер; музика Идо Гидрон; костим Проф. др Снежана Арнаутовић Стјепановић.

Извођачи (студенти Института за уметничку игру и Transition Dance company): Владимир Чубрило, Катарина Бућић, Ана Обрадовић, Мила Стијак, Милан Бачкуља, Јелисавета Вученовић, Ђурђија Јеленковић, Никол Сребров, Николина Милошевић, Марија Димитровска, Теодора Вујков, Анђелија Јовановић, Никола Павловић и Тијана Копривица.

ПРЕДСТАВЕ