БАЛЕТСКИ ГАЛА КОНЦЕРТ

Плесна Компанија Балет младих и студенти Института за уметничку игру

БАЛЕТСКИ ГАЛА КОНЦЕРТ

На сцени Театра Вук у уторак 24. октобра с почетком у 20 часова, Балет младих ће извести традиционални Гала концерт чланова ове компаније. У оквиру програма који су осмислиле и припремиле професори Института за уметничку игру Милица Безмаревић и Доц. Мила Стијак уз асистенцију Јовице Бегојева првака балета Народног позоришта и предавача Дуетне игре и уз помоћ корепетиторке компаније Проф. Ане Спремић, публика ће имати прилику да погледа одломке неких од најпознатијих класичних балета, ретко или по први пут изведених код нас.

Реализација Гала концерта је подржана од стране Канцеларије за младе Града Београда за пројекат Програм усавршавања младих у области класичног балета и савремене игре.

У оквиру програма ће бити изведен следећи репертоар:

  1. БАЈАДЕРА (Л.Минкус, корео. М. Петипа)

Никија: Уна Степановић

Gamzatti: Ана Ђековић

Солор: Филип Станић и Јовица Бегојев

Pas d’action: Ана Сворцан, Ања Миленковић, Ива Костић, Ана Теслић

Андријана Марин, Лана Продановић, Теа Манојловић, Маша Травица, Ива Николовски, Ана Вучковић

Сенке: Феодора Грујић, Тијана Дрндаревић,

Emma Keyes

 

  1. КОЊИЋ ГРБОЊИЋ

Медузе: Ана Теслић, Зара Пурић, Сања Драгић

Перле: Лана Продановић, Ива Николовски

Фреске: Ања Миленковић, Ана Ђековић, Ана Сворцан, Соња Бошковић

 

  1. ЕСМЕРАЛДА

Мали pas de quatre: Мања Марковић, Дуња Јовановић, Тамара Мићовић, Андријана Марин, Теа Манојловић, Аллегра Пантелић

Варијација Есмералде И чин: Емма Кеyес

Варијација Есмералде ИИИ чин: Тијана Дрндаревић

Велики pas de quatre: Ана Сворцан, Соња Бошковић, Ана Ђековић, Ања Миленковић

 

БАЛЕТ МЛАДИХ

Плесна Компанија Балет младих је основана 2019. године у оквиру Института за уметничку игру с циљем едукације и промоције ученика основних и средњих школа на подручју Београда и Србије.

Компанију воде прва солисткиња балета Народног позоришта Милица Безмаревић и Доц. Мила Стијак професорке Института за уметничку игру у сарадњи са гостујућим педагозима те институције. Корепетитор компаније Балет младих је Ана Спремић. План рада компаније је извођење редовног репертоарског програма који се састоји од Гала концерата, балетских свита, једночинских балета, целовечерњих балетских представа и изворних кореографија класичног наслеђа. Рад компаније је усмерен на припрему полазника за будући професионални рад у ансамблу.

Балет младих је реализовао велики број концерата у оквиру програма Народног позоришта и Театра Вук у оквиру којих су се представили ученици основних и средњих балетских школа.

ПРЕДСТАВЕ