ГЛУМАЦ, КАЖИ НЕШТО СМЕШНО

Ирфан Менсур

ГЛУМАЦ, КАЖИ НЕШТО СМЕШНО

Режија и драматизација: Ирфан Менсур
Музика: Александар Сања Илић

Игра:
Ирфан Менсур

Премијера: 14.11.2015.

РЕЧ АУТОРА

Обрачун малог глумца са  великим позориште,… а можда је то и обратно, обрачун великог глумца са малим позориштем. У сваком случају духовита прича о животу, животу у позоришту и око њега.

Позориште је велика свечана дворана и на крају ње је позорница,… И увече када се  у граду све затвори, смири, ви долазите  у позориште. Гледате тако сами себе на позорници, смејете се и плачете,… А ја улазим у вашу душу, као у нечију празну кућу… То што видите на сцени, личи вам на снове које сањате, зато ваљда  и одлазите у позориште?  Позориште је велика свечана дворана и на крају ње је позорница, а на њој глумац,…

О АУТОРУ

Ирфан Менсур рођен је у Сарајеву 1952. године. Академију за позориште и филм завршио је у Београду, затим постао стални члан Југословенског драмског позоришта, где још увек ради.

Значајне представе су му: „Сеобе“, „Кнез Павле“, „Наход Симеон“, „У потрази за Марселом Прустом“, „Јегоров пут“, „Млетачки трговац“, „Дон Жуан“,….

Филмску каријеру обележили су му: „Сајаревски атентат“, „Чувар плаже у зимском периоду“, „Пас који је волео возове“, „Тесна кожа“, „Лаф у срцу“, „Мирис  дуња“, „Краљева завршница“,… Глумио je и у ТВ серијама и драмама. Режирао је у Београду, Нишу, Зајечару, Мостару,… Бави се маркетингом, писао је и пише текстове за музику.
Награђиван је.

glumac_kazi_nesto_smesno_plakat

Фотографије: Наташа Илић