Виолински концерт Јоване Удовић

Хуманитарно вече поводом 8. марта

Виолински концерт Јоване Удовић

Задовољство нам је да Вас позовемо на виолински концерт Јоване Удовић, поводом 8.марта у Театру Вук на великој сцени са почетком у 18ч.

Част нам је што ћемо угостити Јовану Удовић, која је један од највећих талената школе из Ћуприје, расадника врховних музичара са започетом каријером солисте на виолини којој је цео свет граница.

На концерту ће уз Јовану наступити и проф. Бисерка Маровић као њена клавирска сарадња. Јована је са задовољством прихватила наш позив за мали концерт поводом 8. марта и заједничко дружење.

У оквиру програма концерта, најлепше љубавне стихове говориће Вјера Мујовић и Светислав Гонцић.

У духу симболике 8. Марта, сва прикупљена средства од ове вечери биће предата Саветовалишту против насиља у породици- Сигурна кућа у Београду.

Ова средства ћемо предати координаторки Сигурне куће, госпођи Весни Станојевић која ће заједно са нама бити на концерту.

Карте се не продају, већ сматрамо да је минимална донација од 300 динара (свако од гостију је слободан да донира у складу са својим могућностима и више).

Број места је ограничен због тренутне епидемиолошке ситуације.

Као и до сада, Театар Вук ће се придржавати свих препоручених мера заштите које се предузимају у позориштима да би се омогућио сигуран и безбедан боравак у сали.

Трајање програма око 50 минута

Јована Удовић

Јована Удовић рођена је у Београду, 2004.године.
Своје музичко образовање започела је са 8 година у ОМШ „Петар Коњовић“ Београд, виолина, у класи професорке Лидије Ранковић. У 6. разреду прелази у Школу за музичке таленте у Ћуприји, у класу професора Драгутина Младеновића.

Током свог музичког образовања активно је учествовала на многобројним музичким радионицама, семинарима и мастер класовима, радећи са реномираним професорима и признатим педагозима из земље и иностранства: проф. Татјана Балашова (Москва), проф. Зоран Миленковић (Италија), проф. Владимир Марковић (Сарајево, Београд), проф. Драгутин Младеновић (АРЛЕММ; Србија), проф. Игор Ткачук (Белгија), проф. Роберт Лакатош (Нови Сад). Члан је Мастер Арт Академије под руководством професорке Ане Весков, где осваја признање Масер Арт Лауреата 2017.године.
Осваја бројне престижне награде на многим такмичењима локалног и међународног карактера, од којих су битније:
– Републичко такмичење 2014., 2016.године
– 1. награда, 2018.године – Лауреат; – „Еуген Котону“ Темишвар, Румунија 2015.године
– 1.награда и специјална награда за извођење румунског аутора;
– Међународно такмичење гудача Ниш 2017.године – Луреат;
– Јарослав Коцијан, Чешка, 2017.године – 3. награда.
– Таленти за Европу, Словачка 2017.године – 1. награда и специјална награда Арт Центра. Као солиста и као члан оркестра наступала је на многобројним концертима у Београду: у Великој дворани и Малој галерији Коларца, Народној библиотеци, галерији Артгет, Павиљону Цвијете Зузорић, Кући краља Петра, Етнографском музеју, Скупштини града Београда, галерији Прогрес. Завршила је и нижу музичку школу из клавира у класи професорке Александре Бајлер, ОМШ „Петар Коњовић“ Београд. Од ове године члан је оркестра Европски дух омладинског оркестра (ESYO).

Бисерка Маровић

Бисерка Маровић рођена је 1965.године у Београду.
Музичко образовање започела је у Шапцу, а наставила у Београду 1978.године. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у класи проф. Олге Јовановић. Активна је као педагог у Музичкој школи „Даворин Јенко“ у Београду и као клавирски сарадник у Музичкој школи „Коста Манојловић“ у Земуну. Стални је члан и клавирски сарадник Гудачког камерног ансамбла „Таурунум“. Више година је пратила учеснике Међународне школе виолине проф. Зорана Миленковића, као и учеснике домаћих и међународних такмичења. Ангажована је у Музичком центру „Тарисо“ и сарадник удружења “Мастер Арт Академија“.

ПРЕДСТАВЕ