Пећина

Мјузикл

Пећина

Премијера: 26. јун 2019.
Сцена „Александар Поповић”, Сезона 2018/19.

Ауторски тим:

Аутор пројекта, Композитор,  Аутор сонгова: Иван Илић
Драматург, Ко-аутор текста:  Слободан Обрадовић
Редитељ: Јана Маричић
Кореограф: Владимир Чубрило
Сценогаф: Јасмина Холбус
Костимограф: Ивана Томић
Видео продуцент: Миомир Милић
Инспицијент: Горан Младеновић

Играју:

Душица Новаковић – Холи
Иван Јевтовић – Виктор
Христина Поповић – Глава
Жарко Степанов – Отац Гил
Јелена Илић – Дипси
Никола Булатовић – Господин Сикс
Мина Совтић – Ана
Александар Вучковић – Џејк

Хор/Балет (Институт за Уметничку Игру):

Јована Грујић – асистент кореографа
Катарина Бућић, Ана Бошковић, Тијана Копривица, Нађа Томић, Бисера Димчева и Никола Павловић

Оркестар:

Иван Илић – Диригент
Петар Радмиловић – Бубњеви
Давид Гегић – Бас Гитара
Стеван Милијановић – Клавир
Александар Грујић – Клавијатуре
Властимир Богосављавић – Гитара
Новак Мијовић – Труба
Немања Бановић – Труба
Максим Кочетов – Алт Саксофон
Љубиша Паунић – Тенор Саксофон
Игор Илић – Тромбон
Иван Платнер – Басс Тромбон

Мјузикл Пећина је први домаћи концептуални мјузикл.  Овај нови ауторски мјузикл критички промишља савремено друштво и ставља га у контекст Платонове алегорије Пећине.  Дело за свој језик бира неуобичајену форму и користи се различитим и вишемедијским средствима нарације како би у разноврсном сагледавању тематика обухватило из што шире перспективе комплексне противречности света у ком живимо.

Прича прати двоје младих, насумично изабраних актера, који кроз низ перипетија и искушења откривају себе, своје место у друштву и један нови, паралелни свет реалности, доминације, конзумеризма и контроле. Њих систем уводи у очекиване калупе, али их упоредо с тим прати и захтев и жеља за освешћењем и буђењем.

Окупљени око идеје аутора и идејног покретача пројекта, композитора Ивана Илића, који је и аутор стихова, режију потписује Јана Маричић, драматург и ко-аутор текста је Слободан Обрадовић, сценографију је дизајнирала Јасмина Холбус а костиме Ивана Томић. Кореографију је осмислио Владимир Чубрило, а изводи је 7 студената Института за уметничку игру.  Видео продукцију је уобличио Миомир Милић.

Глумачки ансамбл је састављен од већ искусних извођача мјузиклских сцена: Душице Новаковић, Ивана Јевтовића, Николе Булатовића, Жарка Степанова, Јелене Илић, Александра Вучковића и у својој првој жанровској улози представља Мину Совтић. Посебно место у подели заузима и Христина Поповић која се као дигитални лик појављује само на екрану.

Ово дело настаје као ко-продукцијска сарадња две установе културе, Центра Београдских Фестивала (ЦЕБЕФ-а) и Установе Културе Вук Стефановић Караџић (УК ВУК), уз подршку Организације за колективно остваривање права интерпретатора (ПИ) и Организације музичких аутора Србије (СОКОЈ-а), а извешће се као једина премијера на овогодишњем БЕЛЕФ-у.

Мјузикл Пећина представља централни сегмент вишемедијског уметничког пројекта “Све у свему” који је уједно и докторски уметнички пројекат на програму за Вишемедијску уметност Универзитета уметности у Београду, под менторством проф. Светозара Рапајића.

ПРЕДСТАВЕ