Претерујеш

Мина Ћирић

Претерујеш

Сцена „Култ”, Сезона 2022/23.

Режија: Милан Церовић
Текст: Мина Ћирић

Адаптација текста Александра Стојановић, Јована Миловановић

Музика: Немања Михајловић
Текст сонгова: Јована Миловановић, Александра Стојановић
Шминка:Јована Булатовић
Израда декора и реквизите: Наталија Нешовић
Сценографија: Милан Миладиновић
Посебно се захваљујемо: Diline dresses, Дорћолета и Камије

Пројекат је настао по идеји Јоване Миловановић и Александре Стојановић у жељи за разбијањем предрасуда и критичког осврта на партнерске односе. За циљ има освешћивање мушкараца и жена и њихових потреба као и препознавање функционалне заједнице подједнако као и третирање појединца који се кроз свакодневне животне околности припрема за заједницу често на погрешан начин. Активно се бави рушењем мистификације шта заправо мушкарци траже а шта су женска убеђења на којима се вековима радило. Када је тренутак да схватимо шта ми заправо желимо?
Бави се одлуком да се однос изгради, и исти истраје у данашње време где је услед брзине живљења лакше одустати него се потрудити. Да ли питање компромиса у партнерском односу неминовно значи прелажење границе једног од партнера? Са којим компромисима може да се живи у срећној заједници?

РЕЧ РЕДИТЕЉА:

Дуодрама „Претерујеш“ је комедија о дејтовима две девојке с којима ће се сви лако повезати. Радња комада смештена је у тоалет сале за венчања, у коме две потпуне странкиње, сплетом околности у неформалном разговору „женских прича из тоалета“, ретроспективно приказују једна другој своје претходне промашене везе. Питају се: у коме је проблем? Шта сам погрешно урадила? Да ли ме види као особу или инкубатор продужетка своје лозе? Зашто нисам остала са њим, волела сам га, чега се плашим? Имам тридесет година и гласови околине ме подсећају да имам боре око очију, да сам сама, да још увек нисам мајка… да ли је то у реду? Почињем да верујем да су у праву…
На духовит начин причамо о важној и вечној теми љубавних партнерских односа, страсти, страха од самоће али и страха од везивања, претеривању у идеализацији али и претеривању у рационализацији.

ПРЕДСТАВЕ