Ријечки коморни збор ВАЛ из Ријеке

Концерт

Ријечки коморни збор ВАЛ из Ријеке

Ријечки коморни збор ВАЛ основан је 2012. године. Састављен је од искусних љубитеља вокалног музицирања претежно средње доби. У релативно кратком времену свог дјеловања збор је освојио низ златних и сребрних награда на домаћим и међународним натјецањима. Осим у Републици Хрватској и Приморско-Горанској жупанији, гдје редовно наступа, овај збор наступао је у Чешкој, Мађарској, Италији, Аустрији, Словачкој, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Србији. Један од посљедњих концерата одржао је ове јесени у Руми. Позив Хрватског културног центра из Београда да након двије године поново наступе у овом граду потврда је њиховом раду и квалитети.

На свом програму збор његује класичну зборску глазбу најпознатијих свјетских аутора као и популарну глазбу у обради за зборове. Посебну пажњу збор посвећује извођењу складби на бази тзв. Истарске љествице, карактеристичну за уско подручје Хрватског приморја и Истре.

Збор од самог оснутка врло успјешно води проф. Дорис Ковачић, која уз ВАЛ води Збор младих Каплан, један од најбољих зборова Хрватске.

ПРЕДСТАВЕ