САН О МИЛЕНИ

САН О МИЛЕНИ

Представа “Сан о Милени” настала је из документарног истраживања биографије сликарке . Драматуршку матрицу представе чине писма, документа, критике, дневнички записи, аналитички текстови. Дефинише најважније животне догађаје Милене Павловић Барили преламајући је кроз призму њених ремек дела – зато представа говори о Милени језиком симбола њене уметности. Видео- рад формулисан је тако да покрива прегршт ликовних репродукција, те скенова докумената и писама уметнице.

Представа је едукативни, високо поетизовани запис о животу и делу једне од најзанимљивијих локалних уметница која је стекла светску славу.

Покретач, продуцент и организатор је Тијана Вишковић, професионална глумица и председница Удружења уметника „Артиста“ ( у чијој продукцији је настала ова представа). Режију и драматургију потписује Јелена Богавац, реномирана драмска уметница. Миодраг Ковачевић је стручни сарадник, истраживач, композитор и извођач песама на поезију Милене Барили. У представи играју Тијана Вишковић, Јован Здравковић, Марко Панајотовић, Александра Вељковић и Миодраг Ковачевић. Костиме је осмислио Александар Ковачевић, а дизајн звука и видео-рад Игор Марковић. Своју успешну премијеру , представа је имала у Пожаревцу 17.12.2018. у Центру за културу у Позаревцу, а београдску премијеру 6.02.2019. у Битеф театру у Београду, након чега је имала И још једно успешно изводјење у Битеф театру 7.03.2019., у Новом Саду 20.04.2019., у Зајецару у позористу “Зоран Радмиловиц” 17.06.2019., поново у Позаревцу 20.06.2019., на медјународном фестивалу Тврдјава Театар у Чортановцима 04.07. 2019. на ком је  ансамбл освојио награду, затим у Дому културе Костолац на летњем фестивалу 30.08.2019. Планирамо да гостујемо и даље  широм Србије и ван граница земље, са обзиром на то да се  ове године се обелезава 110 година од родјења Милене Павловић Барилли.

Представа  траје 80  минута.

ПРЕДСТАВЕ