СЛАДОЛЕД

Миро Гавран

СЛАДОЛЕД

Дипломска представа две студенткиње IV године, Академија уметности у Београду
класа професора Калине Ковачевић и Бојана Жировића

Текст: Миро Гавран

Играју: Уна Козић (мајка) и Марија Богдановић (ћерка)

Дизајн плаката: Јана Крстић
Аутори фотографија су Ања Безбрадица и Жељка Ђурђевић
Костимограф: Здравка Кулиер

Опис представе: “Сладолед”: Представа “Сладолед” говори о односу мајке и ћерке који понекад уме да буде компликован и изазован. Пратећи живот новопечене мајке и њене ћерке, од самог поласка у вртић па све до старачког дома, пролазимо кроз различите фазе њихових живота гледајући како оне утичу на њихову блискост и љубав. Оно што се не мења и кроз године спаја ове две жене јесте сладолед и њихова посластичарница којој се увек враћају. Овај текст приказаће вам комичну једноставност живљења, али и пролазност која често уме да заболи.

Реч ментора: “Сладолед” је комедија која прати живот, судбину и однос две жене-мајке и ћерке. Представа је рађена по тексту Мире Гаврана, једног од најизвођенијих драмских писаца Европе.

У њој играју Уна Козић, у улози мајке и Марија Богдановић која глуми ћерку. Комично, а на момент и потресно младе глумице ће вам представити однос пун успона и падова, однос који се развија али понекад и назадује. Представа прати њихову судбину – од дана ћеркиног поласка у вртић и мајчиног првог одласка на посао, па све до дана мајчиног боравка у старачком дому. „Сладолед“ је представа која ће вас освојити својом топлином и шармом.

ПРЕДСТАВЕ