ПОЗОРИШТЕ ЗВЕЗДАРИШТЕ 2023

18. Дечји позоришни фестивал ПОЗОРИШТЕ ЗВЕЗДАРИШТЕ

ПОЗОРИШТЕ ЗВЕЗДАРИШТЕ 2023

Градска општина Звездара и Савет фестивала са поносом објављују да је Дечји позоришни фестивал ПОЗОРИШТЕ ЗВЕЗДАРИШТЕ овог септембра стигао до свог 18. издања!

Под слоганом Препознај своју звезду, 18. фестивал ће бити одржан у Београду од 29. септембра до 4. октoбра 2023.г.

Домаћин фестивала је Театар „Вук“, а фестивалске представе и програми биће извођени и на сценама Малог позоришта „Душко Радовић“, Позоришта лутака „Пинокио“, „Пан театра“, у Астрономској опсерваторији и Библиотеци – галерији „Бранко Миљковић“.

Фестивал почиње у петак, 29. септембра у 10:30 часова „Звезданим карневалом“ на тргу испред Театра „Вук“ и Градске општине Звездара у ком ће у веселој атмосфери учествовати звездарски предшколци.

На свечаном отварању фестивала које је заказано за 29. септембар у 17:30 часова на Великој сцени Театра „Вук“, биће додељено годишње признање Савета фестивала „ЗВЕЗДА МЕЂУ ЗВЕЗДАМА“. Овогодишња добитница фестивалског признања је ДИАНА КРЖАНИЋ ТЕПАВАЦ, глумица, позоришни и драмски педагог, те дугогодишња председница Националног савеза позоришта за децу и младе АСИТЕЖ-а Србије.

У Такмичарском програму биће изведено 11 представа из Србије, Словеније, Босне и Херцеговине и Хрватске, по избору селектора Жељка Хубача, а о фестивалским наградама и ове године одлучују Стручни жири и Дечји жири.

Стручни жири 18. Звездаришта радиће у саставу: Јана Маричић, редитељка, Ђорђе Косић, драмски писац и Ања Алач, глумица, а у Дечјем жирију биће девојчице и дечаци узраста од 7 до 12 година, учесници седме генерације програма Мали позоришни експерти који воде млади позоришни професионалци и педaгози окупљени око уметничког колектива „Три гроша“.

ПРЕДСТАВЕ